Suomeksi - På svenska - In English

Valtakunnansyyttäjänvirasto

Valtakunnansyyttäjänvirasto

Etusivu » Töihin syyttäjälaitokseen » Syyttäjälaitoksen koulutus

Syyttäjälaitoksen koulutus

Syyttäjälaitos on korkeatasoinen asiantuntijaorganisaatio, jossa henkilöstön osaamista tuetaan laaja-alaisella ja monipuolisella koulutuksella. Koulutus räätälöidään syyttäjälaitoksen tarpeisiin ottamalla huomioon kotimaisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutokset sekä tekemällä kattavaa sidosryhmäyhteistyötä.

Syyttäjälaitoksen ammatillisen osaamisen kivijalka muodostuu Syyttäjän startti- ja Syyttäjäntyön ytimessä -koulutusohjelmista. Näiden muodostamalle perustalle rakentuvat jatko- ja syventävä koulutus.

Syyttäjänvirastot rekrytoivat Heli-työnhakupalvelun kautta uusia syyttäjiä kuuden kuukauden mittaiseen apulaissyyttäjän määräaikaiseen virkaan. Uuden syyttäjän perehdyttäminen tapahtuu Syyttäjän startti -koulutusohjelmassa.

Syyttäjän startti -koulutusohjelma rakentuu verkkokurssista, koulutuspäivistä ja työssä oppimisesta. Koulutusohjelma sisältää laajan perehdyttämisohjelman, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa apulaissyyttäjälle nimetty henkilökohtainen tutor ja esimies. Koulutusohjelman suorittamisen jälkeen apulaissyyttäjän on mahdollista hakea kihlakunnansyyttäjän virkaa.

Syyttäjän työ on asiantuntijatyötä, jossa osaaminen kehittyy työssä oppimisen ja koulutuksen kautta. Syyttäjälaitos tarjoaa henkilökunnalleen erinomaiset koulutusmahdollisuudet osaamisen kehittämiseen, erikoistumiseen sekä kansainväliseen toimintaan.

Syyttäjälaitoksen koulutuksen motto on: Osaaminen on kaiken avain.

Lisätietoja: koulutus.vksv(at)oikeus.fi

 
Julkaistu 10.12.2013